Alternative metoder til at undgå slid på håret

Artiklen er sponsoreret.

Hvis dit hår betyder noget for dig, så er du med garanti også interesseret i at undgå slid. For det kan være med til at gøre dit hår mindre modstandsdygtigt og mere trist at se på. Måske har du allerede mange gode og nærende produkter, som du bruger til at styrke dit hår. Men det er faktisk ikke kun ved hjælp af den rette shampoo eller den rette balsam, at du kan styrke dit hår. Der findes også flere alternative metoder til at undgå slid.

Undgå slid, når du sover

Når du lægger dig for at sove, så vil dit hår som regel møde modstand. For når du lægger dig på puden, bliver dit hår ofte både strakt og presset. Det kan være med til at skabe slid. Derfor er det en god idé at se på, hvordan du kan undgå slid, når du sover.

Du kan blandt andet vælge et blødere underlag, når du sover. Bambus sengetøj kan eksempelvis være med til at mindske den slid, der kan opstå på dit hår, fordi det er blødere og mere føjeligt.

Har du langt hår, kan du også vælge at flette det i en løs fletning. Sådan sikrer du, at det ikke filtrer, uden at du samtidig strækker det for meget.

Endelig kan du vælge at bruge en sovehætte i eksempelvis satin eller silke, som minimerer friktion.

Vælg de rigtige frisurer

Faktisk findes der også mange frisurer, som kan være med til at slide på dit hår. Derfor kan det også være værd at se på, om du kan sætte dit hår i mindre slidsomme frisurer, når det skal sættes op.

Hver gang, du trækker i hårstråene, så vil det slide på hårbunden. Du risikerer, at du med tiden mister hår, hvis du sætter dit hår i stramme frisurer alt for ofte.

Derudover kan dit hår også blive slidt, når der strækkes for meget i det, fordi det mister elasticitet. Dit hår er nemlig meget elastisk, så det ikke bare knækker ved den mindste modstand. Men det betyder også, at det kan gå hen og knække.

Endelig er det vigtigt at være opmærksom på, at du så vidt muligt skal undgå at trække i håret, mens det er vådt. Her er det nemlig særligt elastisk, men det gør det også mere skrøbeligt og derfor tilbøjeligt til at knække. Vent derfor med at røre håret, til det er tørt. 

Kommentarer