Magaxin

Belysning i alle rum – sådan gør du

Artiklen er sponsoreret.

Kludrer du rundt i ovenlyslamper, standerlamper, væglamper, natlamper, skrivebordslamper og de mange flere forskellige slags lamper, der findes og opstilles på forskellige vis? Du er ikke alene, bare rolig, og her får du en hurtig gennemgang af hvilke lampetyper, der kan være egnede til forskellige rum i hjemmet.

Stuen

Rummet der agerer samlingspunkt for mange af de daglige aktiviteter i boligen, og i særdeleshed også for mange, det rum hvor der bruges utrolig meget tid, da der er mulighed for så mange forskellige ting. At slænge sig på sofaen med en film, læse en god bog eller blot slappe af. Lys skal der til, og her ser man ofte standerlamper – til den flittige læser, som har brug for rigeligt med lys-, væglamper – til omtrent samme formål-, og loftslamper – der giver en generel lysning til rummet.

Køkken-alrum

I køkkenalrummet bruger man tid med familie og venner over en god bid mad, selvom stunderne foran komfuret ikke for alle er lige memorable. I køkkenalrummet er der næsten udelukkende tale om brug af lofts- eller ovenlyslamper. Det er her vigtigt at have en generel oplysning af hele rummet, især når man står med maden og har brug for et overblik over hele situationen. Om end variationen af ovenlyslamper er lige så mange som der næsten er forskellige køkkener, med design, farve, udtryk og fald fra loftet. Eksempler på nogle af disse er lamper fra Frandsen.

Soveværelse

Hvor der soves godt, kan man undre sig over hvad i alverden man dog skal bruge lys til? Jo, for mange er der i soveværelset tilknyttet garderobeskab, og hvis ikke man kunne se skabet når man valgte tøj om morgenen, er det lige til at forestille sig, hvilken katastrofe det ville ende ud i. Derfor kan en ovenlyslampe, tæt på loftet måske være god! Ligeledes bruges tiden på soveværelset også ofte til at få indhentet lidt læsning, og et par lamper lige ved sengen, hvad end de står på natbordet, eller er hængt op, er derfor at foretrække!

Badeværelse

Det sidste, og faktisk også tid mindste, værelse, som vil blive snakket om her, er badeværelset. Denne er noget mere individuel, og afhænger af personlig stil mere end noget andet. Nogle er vilde med at bruge ovenlyslamper, der sidder enten tæt på loftet eller faktisk i loftet. Andre er mere til væglamper, mens helt tredje bruger lys i spejlet!

Kommentarer