Debat og politik

Et samfund skal kendes på, hvordan det behandler sine svageste

Af Mirjam Fibiger Olesen, Kristendemokraterne

Folketingskandidat, Sydjyllands Storkreds

Jeg var for nyligt til borgermøde på rådhuset i Haderslev angående besparelserne på 30 mio. kr. på socialområdet. Det var en voldsom oplevelse som gjorde mig decideret fysisk utilpas, og siden da har ikke kunnet få sætningen ”et samfund skal kendes på, hvordan det behandler sine svageste” ud af mit hoved.

 

For hvad er det for et samfund vi vil have? Et samfund hvor alt bliver gjort op i økonomi, og hvor der ikke er plads til medmenneskelighed? Jeg er med på, at vi skal være ansvarlige, og at vi ikke kan ødsle med pengene, men det er voldsomt og giver mig ondt i maven når sådan et spareforslag bliver fremlagt uden tanke på de menneskelige konsekvenser det kan have. Jeg tror på, at økonomisk ansvarlighed og medmenneskelighed faktisk sagtens kan følges ad.

 

Udfordringen er ikke kun kendt i Haderslev, det er en udfordring, som er i hele Danmark og de folkevalgte politikere på Christiansborg er simpelthen nødt til at gøre noget ved det.

Vi skal have en revision af budgetloven, så kommunerne kan få et større råderum, og så skal vi have afskaffet serviceloftet. Kommunerne skal have større frihed, så de sammen med borgerne kan prioritere, det der er vigtigt i den enkelte kommune. Samtidig skal der tilføres mere økonomi til psykiatri- og handicapområdet.

 

Realistisk set bliver der nok ikke gjort noget ved det på Christiansborg lige nu og her. Derfor håber jeg på, at kommunalbestyrelsen i Haderslev i forbindelse med budgetforhandlingerne lytter til de mange frustrationer og tager et medmenneskeligt ansvar, så besparelserne ikke kommer til at ramme socialområdet.

Kommentarer