Kultur

LEGO® kunstværker fra mere end 50 lande dekorerer LEGO House

LEGO kunstværk.

Gennem sommeren har LEGO® fans fra hele verden på kreativ vis lavet LEGO mosaikker til et kæmpe kunstværk, som lanceres i dag 3. september i det store LEGO oplevelseshus i Billund.

Kunstværket er for alle – lavet af alle. De mere end 27.000 LEGO DOTS mosaikker er nemlig blevet kreeret både fysisk og digitalt af LEGO fans fra nær og fjern, enten i LEGO House eller hjemmefra. Her har de bygget, tegnet eller med et LEGO DOTS online design værktøj dottet deres bidrag til det store kunstværk. 

LEGO fans fra mere end 50 lande herunder USA, Tyskland, Australien samt Ecuador og Chile har bidraget til den gigantiske LEGO DOTS væginstallation. De har hver bidraget med mindst ét lille mesterværk, der tilsammen har været med til at danne det store billede og kunstværk.

”Vi er enormt overvældet af mængden af mosaikker, der er blevet kreeret både fra vores gæster i LEGO House samt alle, der har deltaget online. Vi har modtaget langt flere bidrag end forventet. Hver og én skal have tak for at have blæst os helt omkuld med den mængde af kreativitet, vi har set i hver enkel mosaik.” siger Jesper Vilstrup, Administrerende Direktør i LEGO House.  

De små mosaikker dækker over 50 m2 vægareal, som binder den Røde- og Gule Zone sammen i LEGO House.  De 27.000 mosaikker danner et kunstværk, som pixeleres fra at gå i røde og lyseblå nuancer over i gule og lilla nuancer, ligesom man ser det i det farverige oplevelseshus, som er opdelt i farvede zoner.  

”I kølvandet på en global pandemi, har dette byggeevent været en fantastisk mulighed for kunne engagere sig med LEGO fans fra hele verden. Vi ville ønske, at vi kunne byde en masse internationale gæster velkommen til LEGO klodsens hjemsted i LEGO House. Men når det ikke har været muligt, har det været et fantastisk alternativ, at vi har kunne bygge sammen – hver for sig. At det så lige er endt med deltagere fra mere end 50 lande til de 50 m2 vi ønskede at dekorere, er jo nærmest kreativ magi.” siger Jesper Vilstrup. 

Yderligere udtaler Jesper Vilstrup sig om sommerens sæson i LEGO House “Vi har faktisk set mange flere gæster over sommeren i LEGO House end forventet, hvilket vi er super tilfredse med. At opleve huset atter fyldes med LEGO fans, der kommer for at få den ultimative LEGO oplevelse tyder på, at vi er ved at være på den anden side af nogle hårde år.” 

Gæster i LEGO House kan opleve værket fra 3. september og resten af 2021.  

Fakta:  

  • Kreative fans fra mere end 50 lande har bygget LEGO mosaikker i LEGO House over sommeren 
  • Det er blevet til mere end 27.000 mosaikker dekoreret med små LEGO DOTS elementer 
  • LEGO DOTS elementerne inviterer børn til at slippe fantasien løs og sætte kulør på deres verden i endeløs kreativitet! Det er kunsthåndværk for børn med et unikt LEGO tvist 
  • Tilsammen udgør de et mere end 50 m2 LEGO kunstværk
  • Gæster kan opleve kunstværket fra 3. september og resten af 2021

Kommentarer