Navnenyt

Nicolai Højgaard fra Billund sikrer endnu en dansk triumf på DP World Tour

Foto: Brian Rasmussen.

Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golf Klub vandt søndag Ras al Khaimah Championship. der er en del af DP World Tour. Sejren er Nicolai Højgaards anden sejr på touren, og nummer to kommer blot fem måneder efter, han brød igennem med en sejr ved Italian Open.

– Jeg er virkelig spændt på fremtiden nu. Det er ikke noget, jeg egentlig tænker så meget på, men når man spiller godt, så begynder man også at kigge på alle ranglisterne. Jeg er motiveret for at blive bedre og forhåbentlig kvalificere mig til alle de store turneringer, sagde Nicolai Højgaard lige efter sejren til DP World Tour.

Og netop den 20-årige spillers opstigning på ranglisterne er væsentlig.

– Med sejren bliver Nicolai bedste dansker på verdensranglisten og rykker formentlig ind i top-70. Det ser godt ud for hans deltagelse i WGC Dell Technology Match Play om seks uger. Han kommer sikkert til at spille PGA Championship i maj, og kan han fortsætte med nogle gode resultater i den kommende tid og avancement til top-50 er The Masters også en mulighed, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Med billetten til PGA Championship ser det ud til, at Nicolai Højgaard for første gang kommer til at spille majors i USA. Han har som amatør spillet The Open i Skotland, men nu kommer han altså til at optræde på sportens største scener også på den anden side af Atlanten.

Nicolai Højgaard vandt i dag i Ras al Khaimah (der ligger i De Forenede Arabiske Emirater) efter en uge med overbevisende spil, der havde bragt ham klart i spidsen inden finalerunden. Her nåede han dog at smide føringen til engelske Jordan Smith, inden en fin birdie på 13. hul og en decideret sublim eagle på 14. hul fik ham tilbage i førersædet.

Da det hele var slut, lå den unge dansker i 24 under par for ugen. Det var hele fire slag bedre end Jordan Smith og syv slag bedre end en gruppe spillere på 3. pladsen. En yderst overbevisende sejr.

– Det er virkelig skønt. Det har virkelig været slidsomt i dag. Jeg fik en god start, men siden måtte jeg virkelig kæmpe for det, konkluderede Nicolai Højgaard efter runden.

Nicolai Højgaards triumf cementerer, at dansk golf er inde i en fantastisk stime.

Det er Danmarks femte sejre på mindre end et halvt på europatouren, som altså i denne sæson har skiftet navn til DP World Tour. Det er Danmarks sejr nummer 44, siden Thomas Bjørn brød igennem med den første i 1996.

I omverdenens øjne bekræfter sejren Højgaard-tvillingernes enorme potentiale. Nicolai Højgaard har nu to sejre på DP World Tour. Rasmus Højgaard har tre sejre på samme tour.

Kommentarer